Αυτοπαρουσιαστικό κείμενο

        ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ…

       

  Το Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων είναι μια συλλογικότητα φοιτητών του τμήματος ΗΜκΤΥ που συγκροτήθηκε ώστε να εκφράσουμε συλλογικά τις σκέψεις μας, τις επιθυμίες μας και τις απαντήσεις μας για τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Στο εσωτερικό του σχήματος λειτουργούμε με ισοτιμία και αντιεραρχικά και οι αποφάσεις μας λαμβάνονται μέσα από οριζόντιες συνελεύσεις, μακριά από αρχηγούς και καθοδηγητές. Βασικές μας αρχές είναι ο αντιρατσισμός, ο αντιφασισμός και ο αντισεξισμός, ενώ κινούμαστε ενάντια στη διαμεσολάβηση των απόψεων και των δράσεων μας από τα ΜΜΕ.

Εντοπίζουμε την αφετηρία των προβλημάτων που βιώνουμε καθημερινά στις σχέσεις της εκμετάλλευσης και εξουσίας και σκοπός μας είναι να βρούμε τρόπους συλλογικά και από τα κάτω να αντισταθούμε στη λεηλασία των ζωών μας από τα αφεντικά και να αναδείξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των από τα κάτω της κοινωνίας ως βασικό μας όπλο σε αυτόν τον αγώνα.

Δεν συμφωνούμε στην ανάθεση της λύσης των προβλημάτων μας σε πεφωτισμένους αρχηγούς ή εκπροσώπους, γι’ αυτό δεν θα μας δείτε σε κάποιο εκλογικό ψηφοδέλτιο  να ζητάμε ψήφους και έδρες στο ΔΣ. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν γύρω μας αυθεντίες ή συνταγές που αν τις ακολουθήσουμε θα βρεθούμε πιο κοντά σε μια αξιοπρεπή ζωή. Αυτό που αναζητούμε είναι να συναντηθούμε με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες με εμάς και συλλογικά να παράξουμε  την κριτική στην εποχή μας, καθώς και τις απαντήσεις μας.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ                          autonomosxhmahl@espiv.net                                                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *