κείμενο με αφορμή την επίσκεψη του αντιπρύτανη Κυπριανού στην εκδήλωση για την απεργία των διοικητικών στις 17/5

To Σάββατο  18 Μαΐου λίγο πριν την εκδήλωση για την απεργία των διοικητικών που οργανώσαμε από κοινού με το αυτόνομο σχήμα πολιτικών μηχανικών στο κτίριο της Αρχιτεκτονικής , μας “τίμησε”  με την επίσκεψη του ο αντιπρύτανης Π.Κυπριανός , συνοδεία φύλακα-κομπάρσου. Ο λόγος ;  Ότι για την εκδήλωση δεν είχε παρθεί  άδεια , άρα υπήρχε φόβος βανδαλισμών! Ο Κυπριανός με πολύ τσαμπουκά μας ζήτησε τα ονόματα μας (φυσικά δεν τα πήρε!) και απαίτησε να αποχωρήσουμε από τον χώρο(κάτι που φυσικά αρνηθήκαμε) .  Στη συνέχεια μας προειδοποίησε  ‘φιλικά’ ότι   η πρυτανεία  μας  ξέρει,  το ίδιο και η αστυνομία και πως πρέπει να προσέχουμε (εκεί έπεσαν γέλια!).
Το ξέρουμε ότι όλο αυτό γίνεται για το καλό μας! Όπως για το καλό μας πρέπει να γινόμαστε  τζάμπα εργάτες στα project των επενδυτών  (βλέπε  Interamerican)  να διαγραφόμαστε στα ν+2  έτη , να πειθαρχούμε σε κάθε οδηγία των καθηγητών και να γινόμαστε πελάτες του κάθε αφεντικού στο Πανεπιστήμιο (ΚΤΕΛ , Πάρκο Ειρήνης, Επίκεντρο κλπ.), Είναι για το καλό του Πανεπιστημίου να οργανώνονται πάρτυ  στην εστία με χορηγό την Red- Bullμε είσοδο μόνο για τους έχοντες καρτελάκι αλλά όχι το να φιλοξενούνται διοικητικοί από το ΕΚΠΑ για να συζητήσουμε για τον αγώνα τους. Είναι για το καλό μας να μάθουμε να πηγαίνουμε στα μαθήματα και τα εργαστήρια μας , να κάνουμε τα project   μας και μετά ο καθένας σπίτι του.
Είναι για το καλό μας….

Ας μην το κουράζουμε άλλο. Το Πανεπιστήμιο ανοίγει διάπλατα  την αγκαλιά του στην ανάπτυξη του κεφαλαίου στις πλάτες μας  υψώνοντας όμως  τοίχους στην αξιοποίησή του από τους  φοιτητές και τους  από τα κάτω της κοινωνίας. Σε αυτήν την συνθήκη ως από τα κάτω φοιτητές αντιστεκόμαστε στα σχέδια υποτίμησης της ζωής μας. Και ξεκινάμε από τα βασικά: διεκδικούμε στην πράξη πρόσβαση στους χώρους που περνάμε την μισή μας καθημερινότητα και τη χρήση τους για συζητήσεις , εκδηλώσεις , καφενεία και συναυλίες οτιδήποτε δηλαδή μπορεί να κάνει τους χώρους αυτούς ζωντανά σημεία συζήτησης , ζύμωσης, κοινωνικοποίησης  και αγώνα. Χωρίς να ζητάμε την άδεια από αυτούς που στην πραγματικότητα είναι απέναντι μας .
ΥΓ: 10 μέρες μετά την εκδήλωση το Πανεπιστήμιο είναι κλειστό με απόφαση της πρυτανείας για τη στήριξη των διοικητικών που απειλούνται με απόλυση. Παρόλα  αυτά η ίδια η πρυτανεία προσπαθούσε να εμποδίσει μια εκδήλωση για τον ίδιο τον αγώνα. Ειρωνεία; Όλα για τα μάτια του κόσμου….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *