ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ χρυσής αυγής

“Κρίση είναι μισθοί που κόβονται και μπάτσοι που πληθαίνουν”. Αυτό το σύνθημα θα μπορούσε κάλλιστα να συμπυκνώσει ένα σημαντικό τμήμα της στρατηγικής κράτους και αφεντικών για την έξοδο τους από την κρίση μέσω της επίθεσης τους στους από κάτω της κοινωνίας και μέσω του φόβου και της καταστολής. Το κράτος, αφού έχει περικόψει προς όφελος του κεφαλαίου μισθούς, συντάξεις, περίθαλψη, παιδεία κλπ, έρχεται να προσφέρει ασφάλεια (δηλαδή μπάτσους και καταστολή)θωρακίζοντας ταυτόχρονα τον εαυτό του. Για να το πετύχει αυτό δημιουργεί ασύμμετρες απειλές πάνω σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες, ξεκινώντας από τους μετανάστες( αφού εκεί τα υλικά και ιδεολογικά συμφέροντα είναι αμεσότερα) για να συνεχίσει με τις οροθετικές πόρνες, τους τοξικοεξαρτημένους, τους άστεγους, και έρχεται το ίδιο να δώσει τη “λύση” γεμίζοντας τις γειτονιές μας με μπάτσους και φασίστες. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε τέτοιες περιόδους που η συστημική ομαλότητα έχει διαρρηχθεί ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι βασικά εργαλεία της κυριαρχίας για να πετύχει την πολυπόθητη εθνική ενότητα και τη σωτηρία της.

Σε ένα τέτοιο ιστορικό πλαίσιο και μετά από πολύ “σπρώξιμο” από τα ΜΜΕ και τον κυρίαρχο λόγο, η φασιστοσυμμορία της χρυσής αυγής εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο για να επιτελέσει τους ρόλους που τις αναθέτουν κράτος και κεφάλαιο με ένα και μοναδικό σκοπό: την ενίσχυση της κρατικής προσπάθειας για την εξόντωση της εργατικής τάξης και τη συγκρότηση της εθνικής ομοψυχίας. Σε μια κοινωνία που οι ρατσιστικές και κανιβαλικές συμπεριφορές έχουν αρχίσει ήδη να εκφράζονται, οι νοσταλγοί του Χιτλερ έρχονται να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο: οι μετανάστες φταίνε για όλα, οι έλληνες είναι και γαμώ τα έθνη, να πεθάνουν όλοι οι ξένοι( εκτός αν ανήκουν στην (παπ)άρια φυλή) , να ξεβρωμίσει ο τόπος …Συσπειρώνουν με αυτό τον τρόπο κάτω από τα προτάγματα του κράτους και των αφεντικών όσους μισάνθρωπους ελληναράδες έχουν υλικά συμφέροντα(πχ θέλουν να συνεχίσουν να εξοντώνουν στη δουλειά μετανάστες εργάτες και να μην τρέχει τίποτα) ή νιώθουν μια αίσθηση υπεροχής δηλώνοντας την ανωτερότητα της φυλής τους. Ταυτόχρονα οι φαντασιώσεις των νεοναζί για ολοκαυτώματα και μαζικές δολοφονίες καθώς και οι νυχτερινές τους βόλτες με ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα μεταναστών και αγωνιστών, κάνουν τις κρατικές επιλογές (πογκρόμ  “ξένιος Δίας”, φυλακίσεις, απελάσεις) να φαίνονται δημοκρατικές. Με λίγα λόγια η ΧΑ τραβάει το δημόσιο λόγο προς τα δεξιά λύνοντας τα χέρια του κράτους όσον αφορά τη βαρβαρότητα των κατασταλτικών κινήσεών του. Τέλος η φασιστοσυμμορία της ΧΑ προετοιμάζεται να αποτελέσει τη λύση ανάγκης του κράτους, να ξαμοληθεί δηλαδή όταν χρειαστεί ενάντια σε ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες, να κυνηγήσει αγωνιστές και να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τις ορέξεις του ντόπιου και του διεθνούς κεφαλαίου. Να παίξει δηλαδή τον ιστορικό της ρόλο ως παρακράτος. Για όποιον δεν ξεχνάει την παγκόσμια ιστορία, όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να είναι προφανή.

Και όσον αφορά τα κακοστημένα τσίρκα με τις ψευτοσυγκρούσεις χρυσαύγουλων και μπάτσων (πχ άνοιγμα στρατοπέδου συγκέντρωσης στην Κόρινθο, απόπειρα πογκρόμ στην ΠειραΪκή-Πατραϊκή) δεν μας ξεγελάνε. Όσο αντισυστημική και να θέλει να μας το παίξει η χρυσή αυγή, δεν παύει να είναι το μακρύ χέρι του κράτους. Χωρίς την κρατική προώθηση δεν θα είχε μπει στη βουλή. Χωρίς την επιχειρησιακή στήριξη των μπάτσων, τα φασιστάκια δεν θα την έπεφταν (και πάλι 10 προς 1, αλλιώς τρώνε ξύλο) σε μετανάστες στους δρόμους ή ακόμα και στα σπίτια τους. Έτσι κι αλλιώς δείξανε με ποιους τάσσονται και στην απεργία της Χαλυβουργίας όταν βγάλανε ανακοίνωση στο Βόλο υπέρ του εργοδότη και των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Τα έχει πει και ο θα-θελα-να-μουν-φύρερ-Μιχαλολιάκος: “οι έλληνες εργάτες πρέπει να κάνουν θυσίες”. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε…

Εμείς, απέναντι στον εχθρό που συσπειρώνεται για να εξοντώσει τους από κάτω αυτής της κοινωνίας(άρα και εμάς) δεν μπορούμε παρά να βλέπουμε τους φασίστες της ΧΑ αλλά και κάθε εθνικιστή ως ταξικούς μας εχθρούς. Απέναντι στο δρόμο του ρατσισμού και του εθνικισμού, διαλέγουμε το δρόμο της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης μεταξύ όλων των καταπιεσμένων. Ενάντια στη φασιστική απειλή (τόσο του κράτους όσο και του παρακράτους) οργανωνόμαστε αντιιεραρχικά και παίρνουμε τις θέσεις μάχης που μας αναλογούν.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ(είτε είναι χρυσαυγίτες είτε όχι)

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

  ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *